Η Εφαρμογή Κινητών Τηλεφώνων ComBuS είναι ένα νέο, πρωτοποριακό εργαλείο, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού. Διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα και δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς, διευθυντές, σχολικό προσωπικό, γονείς και μαθητές να έχουν πρόσβαση σε οδηγίες, συμβουλές και πόρους του εγχειριδίου εν κινήσει. Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό, καθώς επίσης και κατευθυντήριες οδηγίες υποστήριξης συνομηλίκων (peer to peer support) για γονείς και μαθητές αντίστοιχα. Επιπλέον, η Εφαρμογή Κινητών Τηλεφώνων ComBuS είναι συμβατή με όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας.

Η Εφαρμογή Κινητών Τηλεφώνων ComBuS είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο: Εφαρμογή - ComBuS.

Η εν λόγω εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα αποτελεί μέρος του Εγχειριδίου ComBuS , το οποίο αποτελείται από οδηγίες, πόρους και δραστηριότητες που βοηθούν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση αναφορικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Στόχος του Εγχειριδίου ComBuS είναι να συμβάλλει στο να αναγνωριστεί, να αναφερθεί και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του εκφοβισμού στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Το Εγχειρίδιο περιλαμβάνει δραστηριότητες και εκπαιδευτικούς πόρους που απευθύνονται σε διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικούς, υποστηρικτικό προσωπικό, μαθητές και γονείς. Διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας του έργου ComBuS και λειτουργεί ως «Σταθμός Ενιαίας Εξυπηρέτησης» για όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική κοινότητα που επιθυμούν να λάβουν υποστήριξη και καθοδήγηση για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στο σχολείο τους.

Το Εγχειρίδιο αυτό, βασισμένο στα ευρήματα εκτενούς έρευνας ανάλυσης αναγκών και βιβλιογραφικής επισκόπησης, περιλαμβάνει πηγές βέλτιστης πρακτικής που είναι κατάλληλες για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Ενδεικτικά, συμπεριλαμβάνονται υποδείγματα σχεδίου μαθήματος για ενδοσχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, ενότητες μεικτής μάθησης για σχολικούς διευθυντές, εκπαιδευτικούς και γονείς, κατευθυντήριες οδηγίες με σκοπό την αλληλοϋποστήριξη των μαθητών και εργαλεία και ρουμπρίκες αξιολόγησης για εκπαιδευτικούς, ώστε να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα του Εγχειριδίου ComBuS στην καταπολέμηση του εκφοβισμού στα σχολεία τους.

 

Σχετικά με το έργο “Combat Bullying: A Whole School Program”

Το ComBus είναι ένα ολιστικό σχολικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε με σκοπό την ενδυνάμωση μαθητών, δασκάλων, σχολικού προσωπικού, σχολικών διευθυντών και γονέων, ώστε να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τον εκφοβισμό και να δημιουργήσουν υγιείς και ασφαλείς σχολικές κοινότητες. Το έργο ComBuS χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Justice. Υπό την αιγίδα του ερευνητικού οργανισμού CARDET, το έργο ComBuS εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη μέσω της υποστηρικτικής ομάδας 6 εταίρων, κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: ITC (Ισπανία), UPIT & GIE (Ρουμανία), ΚΜΟΠ (Ελλάδα), FORIUM (Ιταλία) και Meath Partnership (Ιρλανδία).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου:

combatbullying.eu. ή βρείτε μας στο Facebook εδώ.